Woonplaats: Dronten
Eerste huis betrokken in de Koggestraat 88
Eerste dorpsbelangen Dronten (1962), Swifterbant en Biddinghuizen.
De eerste winkels aan Het Ruim: Wouda Hoofddepot Essogas Sigarenhandel G.Bos Drogisterij Het Baken Bakkerij T.P.Zuidhof Schoenenhandel H.J.Hafkamp Kapper C.W.J.De Groot Levensmiddeln en zelfbediening S.J.Bleeker Huishoudelijke artikelen Firma Slot Keurslager A.J.Klaver Rijwiel en motorenhandel G.W.van Treeck Textielhandel A.Filius Zuivelhandel H.Oudshoorn
Barakken voor de Rijksdienst. Daarna het eerste "gemeentehuis". Daarna werden er diverse instellingen in gevestigd zoals de moskee, een orthodoxe katholieke Kerk en was het begin van het CKV, Centrum Kunstzinnige Vorming die later na de Meerpaal verhuisde. Nog vele jaren was een veelgehoord verhaal dat de sfeer in de barakken daarna nooit meer is overtroffen.
Ploegmonument Pax Arva Colat: wereldkampioenschap ploegen.
In 1962 is op kavel J 68 ten noorden van de Wisentweg een scheepswrak aangetroffen. Lees het hele verhaal op de website.
Redeplein voor het eerst aangelegd begin jaren 60. Aan de locatie op de foto te zien lijkt het op de fundatie van de Meerpaal. Gekozen datum is willekeurig.
Vader moeder en zoon. Op 3 februari 1961 werd W.J.G.M. van Beers, te Ketelhaven, als 1000-ste inwoner van Oostelijk Flevoland (Zo werd Dronten toen genoemd) geboren. De heer van Beers ondertekent de geboorteakte.
De eerste woningen aan de Schouwstraat in Dronten zijn in 1961 in aanbouw. De familie Hondius streek in het voorjaar van 1962 neer in de Schouwstraat in Dronten. Ze openden daar hun voorlopige woonhuis-drogisterij in de huiskamer. Source: http://fotos.serc.nl/
Gymnastiekles van de kleuterschool in het Expositie-excursielokaal te Roggebotsluis. 30-september 1960
De noodwoning in Dronten van de familie Segaar. Een van de eerste polderpionier-gezinnen in september 1960. De noodwoning in Dronten van de familie Segaar. Een van de eerste polderpionier-gezinnen in september 1960. Dit pand was tevens het tijdelijk bankgbouw voor Dronten. Waar stonden dee eerste noodwoningen? Source: http://fotos.serc.nl/
Een nog moeilijk te duiden foto van het latere Dronten wat het nu precies is, maar het is - volgens de bron - een overzicht van een uitgegraven stratenplan van Dronten. Gedateerd September-Oktober 1959. Voor het tijdsbesef: In 1957 kwam het latere Dronten (Oostelijke Flevoland) pas helemaal droog te liggen. Voorlopig gealloceerd in Dronten Centrum.
De Spiegelstraat omstreeks 1959 Source: http://fotos.serc.nl/
Wegenbouw in Oostelijk Flevoland: de verharding is gestort en wordt met scheppen verspreid en met een wals geëgaliseerd. De secundaire weg van Elburg naar toekomstig Dronten, 28 januari 1959. Locatie ongeveer?
Pagina 60 van 62