Woonplaats: DRONTEN
Overblijflokaal (gymzaal?) van de Chr. lagere school te Dronten, op het ogenblik (1964) nog in gebruik als leslokaal.
5000-ste inwoonster Oostelijk Flevoland. Het was een meisje volgens de bron. Naam (nog) niet bekend. Datum foto: 14 augustus 1964.Locatie nu even het oude gemeentehuis.
Luchtfoto Dronten 1964. Een prachtige opname gemaakt op circa 16 Juli 1964. Rechtsboven de Schouwstraat, de eerste contouren van het Redeplein, De Oost. Zo verder naar link de aanleg van ontsluitingsweg De Zuid
Precies 20 jaar later dan D-Day, de geallieerde landingen in Normandië (6-6-1944 en 6-6-1964) deden de Beatles Dronten aan. Ze waren op weg naar het plaatsje Blokker om daar een concert te geven in een veilinghal. Nadat ze door de landdrost in het gemeentehuis op het Redeplein waren ontvangen staken ze het plein over (zie de eerste foto) om bij de plaatselijke snackbar "het Eiland" een patatje te gaan eten. Onverwacht ontstond daar een woordenwisseling tussen John Lennon en de eigenaar van de eetgelegenheid. Lennon werd boos omdat er een "patatje Oorlog" op het menu stond. Uit alle macht probeerde hij de uitbater ervan te overtuigen dat de naam "patatje Oorlog" in een "patatje Peace" veranderd zou moeten worden. De maker van frieten van Flevolandse bodem weigerde: "ik zet geen "patatje pies" op mijn menu. Op 20 Maart 1969 hielden Lennon en zijn vrouw Yoko Ono in een gehuurde flat aan het Redeplein, pal tegenover de snackbar - een Bed-In. Zie de tweede foto. Een geweldloos pr ...
Lees verder...
Dit interview uit 1999 is met dhr Diederich. Dit was de collega van mijn vader. Samen hebben ze heel wat avonturen beleefd. Vanuit het oude Lelystad-Haven (met de Land Rover!), voorzagen ze de eerste bewoners in de polder, via straalverbinding, van televisie- en radio-ontvangst. De boerderijen werden voorzien van mobilofoon. Mijn moeder deelde, aan huis (Lijzijde), de coaxkabeltjes uit aan nieuwe bewoners. Bij storingen in de polder, ging mijn vader op pad. Ook 's avonds. Storinkje doen: noemde hij dat. Helaas is mijn vader in 1991 overleden. Op (3:25) is hij eventjes in beeld. De opnames uit 1964 kan ik mij goed herinneren. De filmploeg, met presentatrice Ageeth Scherphuis, kwam bij ons thuis om te filmen. Mijn vader wilde ons er buiten laten en vroeg kennissen en de buren. Dat is dus gebeurd.
Vlaggen werden gehesen, ondermeer door huisvrouwen, toen in Dronten de eerste weekmarkt werd geopend. 13 Mei 1964. Op de achtergrond zijn nog net de daken van de Schouwstraat te zien. Later zal de markt een aantal jaren in de Meerpaal worden gehouden. Deze locatie werd ook gebruikt om de eerste herdenkingen te houden. Not voordat het vliegersmonument er was.
Toen de Rede nog geen Redeplein was 1964, met een blik op de Schouwstraat en het begin van De Oost. Opname: 12 Mei 1964
Marko meubelen voor de openbare lagere school in Swifterbant. 1964.
De Flevo-Scouts is de scoutinggroep van Dronten. Onze groep is opgericht op 12 december 1963 en is sindsdien gegroeid van ̩̩n speltak, de verkenners, naar nu 8 speltakken en ruim 140 leden. Mede door het grote, enthousiaste en gezellige leidingteam worden er vele activiteiten georganiseerd waardoor scouting een extra dimensie krijgt.
Het vroegere kerkgebouwtje in het Barakkenkamp van Dronten, dat enkele jaren onderkomen heeft verschaft aan de eerste ULO-school in Oostelijk Flevoland in 1963.
Boomfeestdag 3 april 1963 te Dronten. Tijdens het zingen van het Boomfeestlied op de Rede.
In 1963 is een scheepswrak aangetroffen bij het uitdiepen van een kavelsloot tussen kavels K 73 en K 74, gelegen ten noorden van de Lage Vaart. Lees het hele verhaal op de website
Het schip is gevonden op kavel M 65, dichtbij de kruising van de Elburgerweg met de Biddingringweg. Lees het hele verhaal op de website
Sint Gregorius in Dronten, september 1962 (direct na de opening) klas 1, 2 en 3 met meneer Hullegie. Ik zit rechts voorin de klas.
De tijdelijk tot winkel ingerichte woningen Foto 29 Mei 1962. Je kon bij de slager op Hoogaarstraat 19 ook ijs halen. En kapper De Groot was een huis verder.
Pagina 59 van 62